PRESTASI & PENGHARGAAN

I. Prestasi yang Pernah Diraih:

No

Jenis Prestasi

Tahun

Keterangan

1 Diploma dari Museum Remaja Oslo-Norwegia untuk puisinya Who will Answer Our Questions?

1991

Direktur Museum Oslo-Norwegia-Rafael Goldin
2 Juara Sisindiran Radio Cibadak-sukabumi

1991

Radio Cibadak
3 Pasanggiri Nulis Sajak Sunda sa-Jawa Barat, Pinunjul 2

1996

HIMA PENSATRADA IKIP Bandung
4 Juara III penulisan artikel pendidikan

1995

Senat Mahasiswa FPBS IKIP Bandung
5 Mahasiswa Berprestasi

1997

FPBS IKIP Bandung
6 Lomba Baca Puisi (Indonesia) tk. Umum dan Mahasiswa, Juara 1

1998

IKAPI Jabar & Hotel Panghegar Bandung
7 Juara III maca HUMOR SUNDA

1998

CV Geger Sunten & IKAPI Jabar
8 Sertifikat Cumlaude

1998

IKIP Bandung
9 Hadiah Sastra RANCAGE kana buku kumpulan puisi SundaKidang Kawisaya (1999)

2000

Yayasan RANCAGEAJIP ROSIDI
10 Hadiah MangleBulanan kana carponDongenging Dongeng Ambu

2001

Mangle
11 Hadiah Mangle Bulanan kana sajak-sajak Sunda

2005-2006

Mangle
12 Sertifikat Cumlaude

2005

UGM Yogyakarta
13 Penghargaan Pemenang Lomba Carita Pondok 15 Terbaik, Judul: Neng Adang: Brigade Citarum Bayangan

2007

Dianugrahkan oleh Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Propinsi Jawa Barat

14

Penghargaan Pemenang Lomba Menulis Sajak Sunda dengan Tema: Patriotisme, Cinta, dan Sosial – Juara III

2008

Dianugrahkan oleh Paguyuban Pangarang Sastra Sunda (PPSS) Bandung

15

Hadiah Bulanan Carita Pondok Bulanan

2009

Dianugrahkan oleh Majalah Sunda MANGLE

16

Dosen Berprestasi

2010

FPBS UPI Bandung

17

Penghargaan Workshop Internasional di Universitas Leiden Belanda

2011

Prof. Dr. Clara Brekel

18

Penghargaan pelatihan dan riset kepustakaan di KITLV Leiden selama 3 bulan

2011

Direktur KITLV Leiden

19

Surat Keterangan 29 karya tulis  (prosa dan puisi Sunda) diterbitkan dan menjadi milik perpustakaan KITLV Leiden

2011

Sekretaris KITLV Leiden

 

4 comments on “PRESTASI & PENGHARGAAN

  • Assalamu’alikum_
    Salasahiji hal anu paling bagja nya éta nalika karya urang diajén tur diaprésiasi ku nu sanés. ^_^
    Teras langkung sesah mertahankeun tibatan ngahontalna.
    Semangat ibu ^_^

  • Assalamu’alaikum wrwb.
    Salam wanoh ngalangkungan ‘dumay’, ibu.
    Saparantosna aya internet, abdi sering ‘marakayangan’, kageuing deui karesep mangsa sakola, nyaeta maca sajak. Kantos abdi janten juara sa-kecamatan Darangdan, Kab. Purwakarta. (Ah…na nu kitu-kitu wae diagulkeun. hehehe…). Nya diantawisna sok nitenan tur kutrat-kotret dina internet.

    Kitu we, di ajar pakokolot…Ayu nu masihan jempol (like/suka), tapi aya oge (malih seuseueurna) teu masihan jempol alias ‘cuek sajah’…

    Maca Kidang Kawisaya diluhur, abdi janten hoyong ngagaduhan bukuna. Malih tadi ge ningal dina youtube internet, ibu tos ngadamel buku sajak nu kadua: Nu Nyusuk Dina Sukma.
    Wilujeng!

    Seueur anu teu uninga, rehna para ulama kapungkur, dina da’wahna sok ‘nyelapkeun’ sajak (sya’ir), kalebet Imam Syafi’i, Imam Nawawi sareng nu sanesna. Malih para walisongo oge aya riwayat ngagutretkeun ‘kidung’ atanapi dangding nu unina umajak ka sakumna jalmi sangkan ngaronjat kana kataqwaan. Para ulama, aranjeunana “jawara” dina ngadamel sajak (sya’ir), tangtos we, da Basa (‘Arab)-na faseh pisan ulama mah.

    Lajengkeun berkarya, bu! Iraha-iraha insyaAllah bade ngagaleuh eta buku. Sakali deui: Wilujeng tina sagalarupi prestasina. Haturnuhun…!

    Cag…! Wassalam…
    Facebook: MOHAMMAD RIDWAN TRIJANA

  • Tinggalkan Balasan

    Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

    Logo WordPress.com

    You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

    Gambar Twitter

    You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

    Foto Facebook

    You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

    Foto Google+

    You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

    Connecting to %s

    %d blogger menyukai ini: