NU NYUSUK DINA SUKMA

Ieu teh buku kumpulan puisi nu kadua,  nu kahijina Kidang Kawisaya (1999). Ieu buku diterbitkeun ku Daluang Press.

Dina ieu buku aya 80 sajak Sunda. Strukturna dibagi kana tilu bagian, nyaeta: Cinta Munggaran, Nu Nyusuk dina Sukma, jeung Epos Citra Pitaloka. Sagedengeun ti eta, ieu buku dipanganteuran ku Teddi A.N. Muhtadin, Ketua Jurusan Sastra Sunda Unpad.

Nu peryogi ku ieu buku tiasa dipesen di dieu. Pangaosna mung Rp. 25.000.

8 comments on “NU NYUSUK DINA SUKMA

  • Assalamualaikum.. ^^

    “Nu nyusuk dina sukma” atos mah rautan kecapna kacida nyastra
    atuh ma’nana ogé kacida saéna.. teleb.
    nalika dimusikalisasikeun téh mani langsung témbrés kana mamaras manah anu sadasar-dasarna..

    pami saur ABG ayeuna mah tiasa disebatkeun ‘lebay’ sri téh.. waktos ngupingkeun musikalisasi puisi kamari di BPU. sri mah ngeclakeun cisoca nguping téh lida nembangkeun éta sajak.

    tayohna leres. kanyaah nu jadi indung moal kaétang ku angka..
    dina éta sajak kagambar pisan kumaha kanyaah nu jadi indung_
    Hatur Nuhun ibu, parantos ngémutan ^^

    • Htr nuhun apresiasina, Neng. Leres pisan eta sajak teh didamelna dibarengan cai soca. Waktos Ibu kuliah di UGM bari ngantunkeun budak umur 1,5 taun. Euum sing tong kaalaman. Kasasaak hate teh…

  • Ngaos sajak ibu anu judula ‘Nu Nuyusuk dina Sukma’, dina mangsa pekan sunyi sapertos kieu, anu kedahna tiasa mulih, tepang sareng ibu-rama katut adi-adi, ieu kuring masih kukurilingan di Kampus. Ngalakonan amanah, mancen gawe tur hate mah nalangsa ngan bisa ngeclakeun cai mata anu teu eren-eren maseuhan pipi saban peuting. Nalika simpe, euweuh batur pakumaha, lantara kabeh balik ka lemburna sewang-sewangan. unggal peuting ngan ukur simpe anu satia marengan.😥

    Aduh ibu punten naha janten curhat.🙂

    • Sabar nya Neng. Eta salah sawios proses nu kedah dilakonan. Keun nu sanes mulang, nanging teu gaduheun eta pangalaman. Mending maca we nya! di lembur ge da moal tiasa maca, kajabi mondok, ulin, ngobrol, meureun sareng kulawarga ^_^

  • Nineung, teu karaos tos 4 taun kalangkung. Harita, buruan gedong FPBS ledeg saban wengi dianggo latihan kanggo Konser Musikalisasi Tangara Bulan. Sakapeung Satpam ge bendu, da sok kajongjonan pami latihan teh. Reueus kantos dipasihan kasempetan kanggo neuleuman sajak “Nu Nyusuk dina Sukma”, ngararaoskeun kumaha janten “indung” (nu harita mah teu acan kabayang bakal janten indung. hehe) tug dugi ka tiasa ngadugikeun dina wangun musikalisasi sajak . Wilujeng ibu, mugia karya ibu salalawasna nyambuang seungitna tur ngageuing hate pamacana. Amin

  • Tinggalkan Balasan

    Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

    Logo WordPress.com

    You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

    Gambar Twitter

    You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

    Foto Facebook

    You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

    Foto Google+

    You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

    Connecting to %s

    %d blogger menyukai ini: